Nierstichting

1 op de 200 volwassen Nederlanders heeft verborgen nierschade, hun nieren werken slechter zonder dat ze het merken. Als deze nierschade niet tijdig wordt ontdekt dreigt nierfunctieverlies en op termijn dialyse of niertransplantatie. Om dit landelijk te communiceren hebben we de ‘Niercheck’ ontwikkeld. Een urinetest die men thuis uit kon voeren.

Ruim 1.000.000 mensen vroegen de Niercheck aan. 60% van de volwassen Nederlanders was bekend met de campagne ‘Stop beginnende nierziekte’ (Nivel, Bereik campagne ‘Stop beginnende nierziekte, 15 dec. 2006). En ook niet onbelangrijk: de opbrengst van de collecte was 7% hoger dan het jaar daarvoor en met 4.525.000 de hoogste collecteopbrengst in de geschiedenis van de Nierstichting.

TV-Commercial

Get the Flash Player to see this content.


Radio-Commercials

Comments are closed.